Her er opskriften på hvordan du får den perfekte ribbensteg. Hvis du følger denne fremgangsmåde, bør det ikke kunne gå galt og du får den perfekte steg til juleaften eller en anden dejlig aften.
Ingredienser
Ribbensteg (300 g pr. person)
Salt
Laurbær
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom salt mellem sværene. Gør dette grundigt så det kommer ned imellem alle svær.
Kom nu laurbærblade mellem sværene også. Bladene må gerne stå op lodret.
Kom ribbenstagen i en bradepande, og hæld lidt vand i bunden af bradepanden. Sørg for at stegen ligger så lige som muligt med sværene. Du kan evt. lave en rulle med sølvpapir under stegen, for at få den til at ligge lige.
Steg nu ribbenstegen i 1,5 til 2 timer.
Sværene skal være sprøde.
Tag stegen ud og lad den hvile i 10 minutter.
Server ribbenstegen sammen med agurkesalat, rødkål, kartofler, brun sovs, franske kartofler, brunede kartofler m.m. Du kan også servere hjemmelavet rødkålssalat.
Skriv et svar