Her er opskriften på en roulade med jordbær.
Ingredienser
3 æg
2 dl sukker
1 dl hvedemel
½ dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver
2 spsk vand
Til fyld:
½ l jordbær
2 spsk sukker
1½ dl piskefløde
½ spsk vanillesukker
Fremgangsmåde
Rens jordbærrene og skær dem i fire stykker. Drys med sukker og lad dem stå og trække ½ time. Pisk æg og sukker porøst. Bland begge melsorter og bagepulveret og rør det i æggedejen. Tilsæt vandet.
Beklæd en bradepande (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir og fordel dejen jævnt herover. Bag ca. 5 minutter ved 250 grader.
Vend rouladen ud på sukkerstrøet papir og fjern bagepapiret. Læg bradepanden over og lad kagen køle af.
Lad saften fra jordbærrene løbe af. Pisk fløden til en fast skum. Vend jordbærrene i og smag til med vanillesukker og evt. lidt jordbærsaft.
Fordel jordbærfløden over rouladen, rul den sammen og læg den med sammenføjningen nedad på et fad.
Sigt evt. lidt flormelis over.
Skriv et svar