Her er opskriften på flamske kålroulader. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 lille hvidkålshoved
1 finthakket løg
1 ds tunfisk i olie
2 spsk oliven- eller anden olie
50 g revet tør franskbrødskrummer eller usødet rasp
Salt
Friskmalet hvid peber
2 æg
2 bægre yoghurt
Paprika
Fremgangsmåde
Stokken skæres af hvidkålen, de yderste grove blade fjernes og så mange kålblade, der skal bruges, tages forsigtigt af, så de er pæne og hele.
Kålbladene kommes i letsaltet vand og koges ved svag varme i ca. 5 minutter, hvorefter de skal løbe godt af i en sigte, og de groveste ribber fjernes forsigtigt fra kålbladene. Stil kogevandet til side.
Olien varmes på en pande og det hakkede løg, brødkrummer eller rasp kommes i, der smages til med peber. Imens moses tunfisken og olien fra dåsen med en gaffel, og løgblandingen røres varm i, hvorefter æggene røres i tunfiskefarsen et ad gangen.
Smag evt. til med mere peber og salt, hvis det er nødvendigt. Tril farsen til kugler på en valnøds størrelse, pak dem i kålbladene og bind om dem.
Pakkerne lægges tilbage i kålvandet og koges ved svag varme i ca. 20 minutter.
Yoghurten røres med paprika efter smag og hældes over kålrouladerne, mens de endnu er varme.
Skriv et svar