Her er en dejlig opskrift på nogle fyldte peberfrugter. Opskriften er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
10 rensede peberfrugter
ca. 200 g lange ris
400-500 g skinke (hakket)
8 meget modne tomater
3 alm. løg
ca. 150 g smør
1-2 fed hvidløg
150 g friske champignoner
Salt og peber
Karry
Parmesanost
Fremgangsmåde
Peberfrugterne, skåret af fra toppen og rensede for kerner, skoldes og løber godt af, selvfølgelig “med bunden i vejret” – men gem lågene. Pebrene sættes i et velsmurt ildfast fad tæt ved siden af hinanden.
Risene koges møre (efter anvisning på pakken) og skinken hakkes fint sammen med “lågene” af pebrene, champignoner, løg, hvidløg og de flåede tomater.
Kog grøntsagerne møre i smørret og bland til sidst skinken og risene i. Smag til med salt, peber og karry og fyld “farsen” der skal være ret lind i peberfrugterne, drys med rigeligt parmesanost, fordel smørklatter over og sæt fadet i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader, til overfladen er gylden og sprød og retten gennemvarm.
Serveres med brunet smør eller tomatsauce.
Som pynt kan man bruge rå løgringe.
Skriv et svar