Retten er kraftig og velsmagende. Hvis der ønskes mere smag kan det tilberedes dagen før.
Ingredienser:
4 skiver kalveskank
50 g smør eller margarine
1 dl mel
salt og peber
2 tsk timian
2 tsk salvie
1 lille fintsnittet hvidkålshoved
3-4 gulerødder ( skåret i mindre stykker)
2 løg delt i kvarter
4-5 dl vand, suppe eller bouillon
hakket persille
Fremgangsmåde:
Skær et snit i skankeskiverne i kanten så de ikke buler op under stegningen.
Vend dem i melet og brun dem i fedtstoffet på begge sider i en tykbundet gryde.
Tag dem op og brun derefter grøntsagerne.
Læg kødet tilbage og hæld vand eller suppe ved og tilsæt krydderurterne.
Lad retten snurre under låg 2 – 2½ time.
Smag til med salt og peber og drys persille på lige inden retten serveres.
Server direkte fra gryden.
Skriv et svar