Her er en grillopskrift på helstegt revelsben med chili-løg marmelade. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Revelsben
Et helt revelsben af stegestykket (ca. 1-1,2 kg)
Olie til pensling
Marinade
½ dl æbleeddike
1/4 dl olivenolie
1/4 akacie honning
1 dl ananassaft
1 spsk Worcestershiresauce
2 tsk løgpulver
½ tsk Dijon sennep
1/4 tsk timian
1/4 tsk rosmarin
1 fed hakket hvidløg
1/4 tsk groft salt
Peber
Marmelade
250 g finthakket rød- og alm. løg
2 spsk olivenolie
½-1 spsk syltede hakkede Jalapeno chili
1 spsk akacie honning
1½ spsk rødvinseddike
2 spsk vand
Salt og peber
Tilbehør
Små nye kartofler vendt i lidt smør og hakket persille samt en grøn salat.
Fremgangsmåde
Steg løgene bløde i olie uden de tager farve. Tilsæt chili, honning og eddike. Småkog det under omrøring til det meste af væsken er fordampet. Tilsæt vand og kog yderligere 10 minutter til løgene er meget møre og vandet er fordampet. Smag til med salt og peber (kan tilberedes et par dage i forvejen).
Kog kødet 1 time og lad det køle af.
Tilbered marinaden
Bring ingredienserne i kog i en gryde. Lad den småkoge i ca. 5 minutter og lad den blive kold. Læg det kolde kød i en plasticpose og hæld marinaden ved. Marinér kødet 2-6 timer i køleskab. Tag kødet op af marinaden. Dup det tørt og pensl det med olie.
Grill kødet ca. 8-9 minutter på hver side. Pensl med olie undervejs og krydder med salt og peber. Lad kødet hvile 15 minutter inden servering.
Skriv et svar