Her er opskriften på de små kager sommerlinser. Du får 14 stk af denne opskrift.
Ingredienser
Dej
100 g smør
50 g sukker
175 g mel
Creme
2 dl vanillecreme
1 dl piskefløde
100 g ribs
Fyld
200 g hindbær
200 g ribsgele
Lidt ristede mandelsplitter eller pistaciekerner
Fremgangsmåde
Ælt ingredienserne til dejen sammen med let hånd. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter. Del den i 14 lige store stykker og beklæd velsmurte linseforme med den. Klem den godt fast i formene. Bag linserne på næstnederste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Lad linseskallerne stå et øjeblik, inden de forsigtigt løsnes fra formene. Køl dem af på en bagerist.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen sammen med de letknuste ribs. Fordel cremen i de kolde linseskaller. Varm geleen op og pisk den sammen, til den er ensartet og tyndtflydende. Tag den af varmen og vend forsigtigt hindbærrene i geleen, så de bliver glaseret. Derefter fordeles de på cremefyldet, og der drysses med de ristede pastaciekerner eller mandler.
Skriv et svar