Her er opskriften på en lagkage med brombær. Form den som et hjerte og du har et brombærhjerte, så ikke et øje er tørt.
Ingredienser
Dej
3 æg
200 g sukker
125 g mel
1 tsk bagepulver
50 g hakket mørk chokolade
50 g ristede, hakkede mandler
100 g smeltet smør
Fyld
2½ dl vanillecreme
2½ dl piskefløde
100 g friske brombær
2 spsk sukker
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker til skum. Bland mel og bagepulver godt. Bland chokoladen og halvdelen af mandlerne i æggemassen og rør melet i, til det lige forener sig. vend det kolde smeltede smør i.
Smør en 2 liters hjerteform eller en springform godt med margarine og kom resten af de hakkede mandler i. Fyld dejen i og bag kagen på næstnederste ovnrille ved 175 grader i ca. 45 minutter. Tag den ud og lad den stå i 3-4 minutter, inden den vendes ud af formen.
Pisk fløden og tag en tredjedel fra til pynt. Bland resten i den kolde creme. Flæk den kolde kage og læg cremen på. Fordel brombærrene på cremen og læg kagen sammen.
Drys sukker over brombærrene til pynten og bring dem i kog. Lad dem koge i 2-3 minutter. Si kernerne fra og overtræk kagen med brombærsiruppen. Pynt med flødeskum.
Skriv et svar