Frikadeller er en klassiker på ethvert dansk spisebord. Her er opskriften inkl. serveringsforslag.
Til 4 personer.
Ingredienser:
½kg hakket okse- og kalvekød
1 dl mel (ca. 60g)
1 æg
1½ dl mælk
2 tsk salt
1 tsk peber
2 spsk hakket persille
1 lille bakke karse
50 g margarine
Fremgangsmåde:
1) Kom det hakkede kød i en skål og tilsæt mel og æg.
2) Hæld mælken i lidt ad gangen og rør farsen godt til med en træske.
3) Kom salt, peber, persille og finklippet karse i og rør rundt.
4) Put margarinen på en stegepande og lad det bruse lidt helt af.
5) Dyp en spiseske i det brunede fedtstof. Form straks efter en frikadelle med skeen – det kan godt være praktisk at hjælpe med fingrene. Kom frikadellen på panden, og fortsæt med at lave frikadeller indtil panden er fyldt. Husk at dyppe skeen i det smeltede fedtstof, så undgår du at farsen hænger i.
6) Når frikadellerne er brune på den ene side, vender du dem med en ske, og steger dem færdige på den anden side.
Til frikadeller kan du f.eks. servere kogte kartofler, kogte gulerødder og en bearnaise sovs. Så vil børnene elske dig.
Skriv et svar