Rigtig lækker dessert, som kan laves lige velsmagende hele året rundt
Ingredienser
Æblegrød
400 g æbler
50-100 g sukker
3/4 dl vand
Vanillecreme
2 stk pasteuriserede æggeblommer
1 spsk sukker
1 spsk maizena
1 spsk vanillesukker
1 dl piskefløde
2 dl letmælk
100 g makroner
3/4 dl madeira
1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Klargøring og tilberedning af æblegrød
Æblerne skrælles deles i kvarte og befries for kerner. Hver kvarte deles i 3 stykker og lægges i en gryde med ca 50 g sukker og vand. Det koges ved jævn varme til det hele er en grov grød. Hvis grøden stadig er lidt for syrlig, når den er kogt færdig, smag da til med mere sukker.
Kom grøden over i en skål, drys lidt sukker henover, så grøden ikke danner “skind”.
Grøden stilles på køl ind til den skal bruges.
Klargøring og tilberedning af vanillecreme
Rør æggeblommer sammen med sukker, maizena og vanillesukker i en gryde. Piskefløde og mælk tilsættes og koges op under konstant omrøring. Det må ikke koges for længe da æggeblommerne ellers vil stivne.
Cremen stilles til afkøling i køleskabet.
Tilberedning af trifli
Knus makronerne groft og hæld evt. lidt madeira over.
Pisk 1 dl fløde til flødeskum. Vend den piskede flødeskum i den afkølede vanillecreme.
Byg triflien op på følgende måde
Kom makroner i bunden af en skål eller et glas. Derpå æblegrød og så vanille-flødecreme.
Gentag med et lag mere, afhængig af hvordan triflien anrettes.
Stilles på køl indtil servering.
Skriv et svar