Her er en dejlig opskrift på en hønsekødsuppe med byg. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 suppehøne (800 g) kogt og parteret i 4 stykker
2 løg i skåret i tern
1 gulerod skåret i tern
1 stængel bladselleri, skåret i tern
120 g perlebyg
25 g smør
1 dl tør hvidvin
½ tsk stødt spidskommen
Salt og peber
Tilbehør
Groft brød
Fremgangsmåde
Læg hønsestykkerne i en gryde sammen med det ene løg, gulerod og bladselleri, hæld 2 liter vand over og bring det i kog. Dæmp carmen og lad det koge sagte i 1-2 timer under låg (hønen skal være mør). Fjern det skum, der stiger op til overfladen.
Kog perlebyg i letsaltet vand i ca. 30 min. og lad det dryppe godt af.
Smelt smørret på en pande, tilsæt byggen og det andet løg og steg ved lav varme i ca. 5 min. Rør af og til. Dryp vinen over og kog, til den er fordampet.
Tag hønsestykkerne op med en hulske, når de er gennemkogt og møre, fjern skind og ben, kom kødet tilbage i suppen, tilsæt bygblandingen og lad suppen koge i endnu 5-10 minutter.
Krydr med spidskommen, salt og peber, og server evt. med hjemmebagt brød.
Skriv et svar