I en travl hverdag er det rart med nemme og hurtige retter, som børnene kan lide. Her er en opskrift på hjemmelavede rødspætte- eller skrubbefileter, med kartofler eller pommes fritter.
Til 4 personer.
Ingredienser:
3/4 kg fiskefileter af rødspætte eller skrubbe
1 æg
1 dl rasp
2 tsk salt
1 tsk peber
75 g margarine
2 spsk citronsaft
1 spsk hakket persille
1 spsk fintklippet dild
Fremgangsmåde:
- Hvis fiskefileterne er frosne, skal de tøes op.
- Pisk ægget sammen og vend først fileterne heri, og derefter i raspen, som er blandet med salt og peber.
- Brun margarinen på en varm stegepande. Kom fileterne på og dæmp varmen. Steg dem i 3-4 minutter på den ene side, indtil den er færdig. Vend fiskefileterne, og steg dem færdige på den anden side, i 3-4 minutter.
- Læg fileterne over på et varmt fad.
- Kom citronsaft på panden og tilsæt krydderurterne. Hæld det hele over fileterne.
Serveres med kogte kartofler til. Remoulade er også godt.
Istedet for kogte kartofler, kan man også varme pommes fritter i ovnen. Det smager også godt. Husk at drysse dem let med salt.
Skriv et svar