Her er opskriften på hvordan du laver dine egne baked beans. Opskriften her rækker til 4 personer.
Ingredienser
Chilibeans
1 stort løg
1 rød snackpeber
½-1 rød spansk chili uden kerner (alt efter styrken)
2 fed hvidløg
4-5 spsk olivenolie
1 tsk knust spidskommen
300-350 g kogte kidneybønner (ca. 150 g tørrede) + 2 dl af kogevandet (evt. dåsebønner, husk at gemme væsken)
1 laurbærblad
½ tsk tørret oregano
ca. 1 spsk spansk paprika (pimentón dulce)
1½ spsk vineddike
ca. 1 spsk muscovadosukker (eller brun farin)
peber
5-6 mellemstore, modne tomater
evt. lidt tabasco
Sådan laver du hjemmelavede baked beans
Skær løg og peberfrugt i små terninger. Hak chili og hvidløg meget fint. Kom løg og peberfrugt i en gryde sammen med olien, lad det langsomt begynde at klare og småstege. Tilsæt spidskommen, hvidløg og chili. Efter et minuts tid tilsættes bønner og bønnevand, samt laurbærblad, oregano, paprika og vineddike. Lad det snurre et par minutter, tilsæt sukker, salt og peber. Lad det simre i 5-7 min. uden låg. Skær tomaterne i grove terninger imens. Tilsæt dem og lad det hele småkoge i yderligere 5 min. Smag chilibønnerne til og gør dem evt. stærkere med tabasco. Sæt gryden i ovnen og bag bønnerne i ca. 20 min. ved 200°.
Tips
Bagningen af bønnerne kan springes over, så er det bare ikke baked beans, men chilibeans. De smager godt men er lidt vådere og ikke så koncentrerede i smagen.
Skriv et svar