Her er en dejlig æbletærte med ingefær. Opskriften række til 2 personer. Tilbered tærten i portionsforme eller en lidt større form.
Ingredienser
Bunde
250 g glutenfri melblanding
1 spsk rørsukker
10 g gær
1 spsk olie
2 dl vand
Fyld
2 store madæbler (gerne belle de boskoop)
2½ spsk rørsukker
1 spsk vand
2 tsk revet, frisk ingefær
1 tsk kanel
Pynt
cremefraiche
Citronsaft
Sådan bager du en æbletærte med ingefær
Bundene
Bland mel og sukker i en skål. Opløs gæren i vand og olie og rør det i. ælt dejen igennem, rul den ud og læg den i en lille, smurt tærteform eller fordel i 2 portionsfome. lad dejen hvile i ca. ½ time.
Forvarm ovnen til 170 grader. Bag bundene på ovnens midterste rille i 10 min.
Fyld
Kog sukker, vand, ingefær og kanel sammen til en sirup (dvs. sukkeret er smeltet). Tag bundene ud af ovnen. Sæt ovngrillen på 250 grader.
Skær æblerne i skiver og fordel dem på bunden af 1 eller 2 tærter.
Hæld siruppen over og sæt tærten under grillen. hold godt øje med den, da den hurtigt kan brænde på toppen.
Tærten skal kun lige have en hurtig og intens vaarme, så den bliver karamelliseret.
Server tærten dryppet med lidt cremefraiche og smagt til med citronsaft.
Skriv et svar