Her er en grundopskrift på helstegt kylling. Du kan selv vælge tilbehør eller se forslag til tilbehør herunder.
Ingredienser
1 kylling
Fint salt
1 bundt persille
1 citron
Friskkværnet peber
Sådan laver du helstegt kylling
Tænd ovnen på 225 grader.
Rens kyllingen og tør den. Drys kyllingen med salt både indvendig og på skindet. Fyld kyllingen med persille og citron skåret i kvarte.
Bind kyllingen sammen. Læg kyllingen i et ovnfast smurt fad. Krydr med peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time, til den er gylden og kødet er mørt.
Forslag til tilbehør til den stegte kylling
Herunder er samlet links til et par forslag til tilbehør til den stegte kylling.
- Klassisk rabarberkompot og agurkesalat (det er ikke særlig svært at lave hjemmelavet rabarberkompot og agurkesalat)
- Italiensk perleotto (risotto) med tomater (en risotto lavet med perlebyg istedet for ris, giver den et mere nordisk præg)
- Thailandsk nudelsalat med sprødt grønt (denne nudelsalat giver kyllingen en orientalsk lækkert præg)
Skriv et svar