Denne chokolade-konfekt går rent ind hos dem, der kan lide kaffe. Kombinationen af kaffe og Sambuca – italiensk anislikør – klæder både chokoladen og marcipanen. Konfekten er virkelig smagfuld til kaffen eller efter en god middag.
Ingredienser
100 g sukker
20 g Nescafé
1 dl vand
375 g marcipan
1/2 dl hvid Sambuca
250 g mørk beniano chokolade
Sådan laver du denne mokka-marcipan-konfekt
Smelt sukkeret i en gryde, indtil det karamelliserer. Lav kaffe af Nescafé og vand, og hæld det lidt efter lidt ned i det brune sukker.
Lad kaffekaramellen simre i ca. 15 minutter til næsten alt vandet er kogt ind. Afkøl.
Bland marcipanen med Sambuca og kaffekaramellen. Vej ca. 20 g marcipan af til hvert stykke konfekt og tril dem i hånden til æg eller kugler. Lad dem tørre i 3-5 timer, og rul dem derefter i smeltet mørk chokolade.
Skriv et svar