Her er en opskrift på en kinesisk rejesuppe. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
300 g frosne store rejer (optøede)
1 dl risvin (eller medium dry sherry)
1-2 tsk frisk revet eller finthakket ingefær
1 spsk lys sojasauce
4-5 tørrede kinesiske svampe (eller champignoner)
100 g friske bønnespirer
100 g fine ærter
120 g ægnudler
1 l fiske- eller grønsagssuppe
8 frosne skalrejer (optøede)
Bredbladet persille til pynt
Fremgangsmåde
Læg de afdryppede rejer i vinen og tilsæt ingefær og sojasauce.
Stil skålen i køleskabet og lad rejerne marinere ½-1 time.
Læg svampene i blød i varmt vand i ca. 20 minutter. Tag dem op og fjern de seje stilke.
Skyl hattene og skær dem i smalle strimler.
Skyl bønnespirene og lad dem dryppe af i en sigte.
Tilbered ægnudlerne efter anvisningerne på emballagen og hold dem varme.
Bring suppen i kog og tilsæt svampene.
Lad dem koge i 5 minutter og kom så bønnespirer og ærter i.
Lad suppen komme i kog igen og tilsæt straks rejerne og deres marinade samt skalrejerne og ægnudlerne.
Kog suppen op for sidste gang og server den med det samme.
Pynt med persilleblade.
Sæt sojasauce på bordet, så man kan krydre sin suppe efter egen smag.
Skriv et svar