Her en dejlig fiskesuppe krydret med paprika m.m. Smager rigtig godt. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
150 g røde linser
1 løg
1 spsk rapsolie
½ spsk paprika
1 l fiskebouillon (vand og terning)
1 ds hakkede tomater med chili
1 rød peberfrugt
200 g frosne blandede suppeurter
200 g frosne hellefiskefileter (optøede)
200 g frosne rødspættefileter (optøede)
150 g frosne store rejer (optøede)
Bredbladet persille til pynt
Groft madbrød
Fremgangsmåde
Skyl linserne og lad dem dryppe af i en sigte. Pil løget, hak det og svits det i olien i en stor gryde, uden at det tager farve. Tilsæt 7-8 dl af fiskebouillonen sammen med tomaterne og bring suppen i kog.
Rens peberfrugten, skær den i tern og tilsæt dem sammen med suppeurter og linser. Dæmp varmen, læg låg på gryden og lad suppen koge sagte i ca. ½ time. Rør i den med jævne mellemrum og tilsæt resten af bouillonen, hvis den bliver for tyk.
Smag til med ekstra krydderier, hvis det behøves.
Skær de 2 slags fiskefileter i mindre stykker, der passer til en mundfuld, og læg først de tykkeste bidder hellefisk i den kogende suppe. Lad den komme i kog igen og kog så i 3-4 minutter. Tilsæt de tynde stykker hellefisk sammen med rødspættebidderne og kog i yderligere 3 minutter, til fisken er hvid og fast. Tag gryden væk fra varmen, vend rejerne i og lad dem blive gennemvarme (højst et par minutter) og server så denne dejlige og mørkerøde fiskesuppe rygende varm med masser af lunt madbrød til.
Skriv et svar