Høne med naturris er en dejlig ret. Opskriften her er beregnet til ca. 6 personer.
Ingredienser
1 stegehøne (ca. 2 kg)
Salt og peber
2 spsk olie
100 g smør
3/4 kop naturris
1 hakket løg
3 kopper vand
Brøndkarse
Sauce:
Hals, ben fra hønen
125 g kyllingelever
1 1/4 kop vand
1 hønsebouillonterning
bouquet garni
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Gnid hønen udvendig og indvendig med salt og peber, derefter med olie og halvdelen af smørret. Steg den i ovnen i 1 time og 15 minutter, dryp den flittigt undervejs.
Skyl naturrisene grundigt igennem i koldt vand 2-3 gange. Svits løgene i resten af smørret, til de er bløde. Kom risen i og steg den med ca. 1 min. Tilsæt vand og smag til med salt og peber. Kog den 40-50 minutter, til risene er løse.
Saucen:
Hals, ben og kyllingelever bringes i kog. Tilsæt bouillonterning. Kom salt, peber og bouquet garni i og lad det koge i 10 minutter. Fjern ben og kyllingelever.
Server hønen med saucen og naturrisene hver for sig. Pynt med brøndkarse.
Bouquet garni:
1 bdt persille
2 stilke timian
2 stilke merian
1 laurbærblad
Skriv et svar