Ingredienser
1 bk champignoner
20 g smør
salt og peber
4 dl bulgur
1 stort løg
1 laurbærblad
6 dl grønsagsbouilon
1-2 fed hvidløg (efter smag og behag)
peber
1 bdt persille
400-450 g frosne store rejer (optøede)
8 cherrytomater
Citronbåde
1 stor skål grøn salat
Fremgangsmåde
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Svits dem i smørret, indtil de safter. Dæmp varmen og lad dem snurre indtil halvdelen af væden er fordampet.
Smag til med salt og peber og hold dem varme.
Hæld bulguren i en sigte og skyld den godt af under den kolde hane og lad den dryppe af.
Hak løget og kom det og bulguren i en gryde sammen med laurbærbladet. Tilsæt bouillonen.
Kog bulguren mør ved svag varme. Fjern laurbærbladet og smag til med presset hvidløg og peber.
Hak persillen og vend den i sammen med champignonerne og deres væde, samt de fleste af de afdryppede rejer.
Lad gryden stå på ganske svag varme i nogle minutter, til alt er gennemvarmt. Rør forsigtigt men grundigt rundt. Er blandingen for tør, kan du tilsætte lidt hvidvin eller grønsagsbouillon.
Hæld hvidløgsbulguren op i en varm skål og pynt den med kvarte cherrytomater og resten af rejerne.
Server den sprøde salat til sammen med citronbåde, så alle selv kan dryppe citronsaft på deres portion.
Skriv et svar