Her er en opskrift på kyllingeleverpaté med flødeost. Opskriften er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
3 fyldte oliven
1 kop hønsebouillon
1½ tsk husblaspulver
100 g smør
1 lille finthakket løg
500 g kyllingelever
1½ kop hønsebouillon (evt. 3 terninger)
3 spsk tør sherry
1/4 tsk allehånde
½ tsk salt
1/4 tsk cayennepeber eller tabasco
½ kop cognac
125 g flødeost
5 tsk husblaspulver
Fremgangsmåde
Gelé:
Varm hønsebouillonen op og opløs husblasen heri. Væd en form med koldt vand og hænd geleen heri. Lad den køle af. Pynt med fyldte oliven, når den begynder at stivne.
Svits løg og kyllingelever i smør i 10-15 minutter. Rør af og til. Tilsæt 3/4 kop bouillon, sherry, allehånde, salt og peber og lad det snurre endnu 5 minutter. Tag det af varmen og tilsæt cognac. Kom det i blenderen. Rør flødeosten lind og kom den i. Opløs husblasen i 2 spsk koldt vand. Varm resten af bouillonen og opløs husblasen heri. Kom det i kyllingeleverblandingen. Hæld det i en patéform. Stil den i køleskabet, til pateen er stivnet.
Tag den ud 1 time før serveringen.
Server med ristet franskbrød.
Skriv et svar