Her er en dejlig opskrift på bøf lavet i folie, med råstegte kartofler. Opskriften giver 4 portioner. Ingredienser 4 skiver velhængt oksefilet eller tykstegfilet á 175-200 g Olie Salt og peber Fyld 1 finthakket skalotteløg 1 fed hvidløg 2-3 fuldmodne tomater ½-1 peberfrugt 150 g rå champignonskiver Salt og peber ½ tsk basilikum ca. 40 […]
oksekød
Bøf med kryddersmør og ovnstegte tomater
Her er en dejlig opskrift på en bøf med kryddersmør, ovnstegte tomater og pommes frites. Opskriften giver 4 portioner. Ingredienser 4 tykke skiver oksefilet eller tykstegfilet á 200 g Olie 75 g smør Salt og friskkværnet peber Ovnstegte tomater 4-8 tomater Olie Salt Kryddersmør 200 g smør 2 spsk hakket persille 2 spsk finthakket karse […]
Ungarsk gullaschsuppe
Her er opskriften på ungarsk gullaschsuppe. Suppen er beregnet til 2 personer. Ingredienser 150 g svinekød (evt. forkød) 100 g oksekød (klump eller halekød) 2 fintsnittede løg 1 fintsnittet gulerød (skrabet og vasket) 1 renset og fintsnittet peberfrugt 2 ds. tomater ca. 50 g smør eller margarine Salt Paprika + lidt rosenpaprika 1 knsp peber […]
Oksehøjrebssteg med rødvinsovs og ovnstegte kartofler
Her er en dejlig hovedret med oksehøjrebssteg med rødvinsovs og ovnstegte kartofler. Opskriften giver 8-10 portioner. Ingredienser 3-4 kg oksehøjrebssteg Salt og peber evt. 1-2 fed hvidløg 2½ dl rødvin 3-4 dl vand 4 skalotteløg 1 gulerod Krydderbuket Lille bdt persille 1 laurbærblad 1 kvist timian 1-2 lovstikkeblade eller 1 tsk tørret løvstikke Rødvinsovs Siet […]
Portersteg
Her er opskriften på portersteg. Opskriften er beregnet til 6 personer. Ingredienser 1-1 1/4 kg oksetykkam eller mellemskært uden ben 1 flaske porter 1 dl vand 1/4 dl kinesisk soja 6-7 tørrede enebær 5-6 peberkorn 2 tsk oregano 2 løg skåret i skiver 1 dl fløde 2½-3 spsk mel
Tyske kødboller
Her er opskriften på tyske kødboller. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 125 g smør 50 g blåskimmelost (Danablu) 2 fintsnittede løg 500 g hakket svinekød 250 g hakket oksekød 2 æg 2 spsk rasp 4 spsk hakket persille 6 spsk olivenolie (eller anden madolie) Salt og peber
Croquetter med flødepeberrod
Opskriften på croquetter med flødepeberrod er beregnet til 4 personer. Ingredienser 250 g hakket svinekød 125 g hakket oksekød 125 g hakket kalvekød ca. 50 g rasp 2 æg 6 spsk hakket persille Salt og peber 1 knsp knust rosmarin 1 knsp tørret estragon 1 spsk mel ca. 100 g smør 2½ dl piskefløde 1-2 […]
Kødboller i krydderurtesauce
Her er en dejlig opskrift på nogle kødboller i krydderurtesauce. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 1 rundstykke eller 2 skiver franskbrød 125 g hakket oksekød 1 ds sardiner i olie (rensede for skind og ben) Salt Paprika Cayennepeber Karry 4 spsk små osteterninger 4 spsk hakket persille 2 æg ca. 100-125 g smør […]
Gorgonzola-bøffer
Her er opskriften på gorgonzola-bøffer, som du kan lave til hverdag. Opskriften er beregnet til 4-6 personer. Ingredienser 3/4 kg hakket oksekød ½ kg hakket svinekød 1 dl vand Salt Friskmalet sort peber Sarepta (sennepspulver) 4-6 skiver gorgonzola Smør til stegning
Hakket kød med krydderurter
Her er en hverdagsopskrift på en ret med hakket kød og krydderurter. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 300 g hakket oksekød 4 skiver bacon 1 løg 1 rød peberfrugt 1 spsk olie 3 spsk tomatpuré Vand 1 tsk salt Peber 1 tsk krydderurter (f.eks. timian, merian, basilikum) Nogle dråber kinesisk soya
Debat