Her er en dejlig opskrift på en blåbærkage.
Ingredienser
Blåbær sylt
200 g blåbær
100 g sukker
½ stk citron (saften fra)
½ stk vaniljestang
Hvid creme
½ l piskefløde
4 bl. husblas
150 g hvid chokolade
+ alt blåbær sylt
Chokoladebund
175 g smør
1 dl vand
300 g sukker
½ stk vaniljestang
4 æg
200 g hvedemel
75 g god kakao
1 tsk bagepulver
En anelse olie til at fedte silikoneformen med
En anelse flormelis til anretningen
Fremgangsmåde
Blåbær sylt
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas kornene med en anelse af sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, citronsaft og blåbær småkoger uden låg ca. 15 minutter og gryden tages af varmen. Den tomme vaniljestang tages op og sylten blendes kort med en stavblender. Afkøles helt i køleskab, minimum 2 timer, eller gerne til næste dag.
Hvid creme
Husblasen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Fløden varmes i en lille gryde til ca. 80 grader.
Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en lidt stor skål. Halvdelen af fden varme fløde hældes over den hakkede, hvide chokolade og der røres godt med en ske eller en dejskraber til chokoladen næsten er smeltet og massen er skinnende blank, Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i, mens der røres igen. Passér cremen gennem en sigte.
Tildækkes med film og afkøles helt i køleskab minimum 2 timer eller gerne til næste dag.
Chokoladebund
Smør og vand smeltes i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker, sukker og æggene piskes til tyk æggesnaps. Hvedemel, kakao og bagepulver blandes sammen og sigtes op i den tykke snaps. Vend forsigtigt rundt. Tilsæt det smeltede smør-vand mens der stadig vendes forsigtigt i dejen.
1 stk. silikone eller spring form (ca. 24 cm i diameter) smøres godt og jævnt med olie og dejen fordeles heri og stryges jævnt ud. Bages ved 175 grader til den har sat sig og iver efter ved let tryk, ca. 35-40 minutter. Bages bunden i silikoneform er det en stor fordel at nedfryse den bagte bund fuldstændig inden bunden befries fra formen. Placér den bagte, kolde bund på det fad, den skal serveres på.
Anretning
Den helt kolde hvide creme piskes let med en håndmikser. Den helt kolde blåbær sylt vendes i til blåbærcremen er ensartet. Blåbærcremen kommes op i en sprøjtepose med en stor glat tyl i og sprøjtes ud i bomber på chokolade bunden. Lad endelig bomberne hænge let sammen.
Kagen stilles kort i fryseren eller et par timer i køleskab, inden kakao sigtes over og inden udskæring samt servering.
Skriv et svar