Her er opskriften på en skøn lagkage der er fyldt med lækkerier. Den er rigtig god til fødselsdage m.m. Lagkagen passer til 6-8 personer.
Ingredienser
Creme 1
1 pose soltørrede abrikoser
½ dl vad
2 tsk citronsaft
1 spsk honning
Creme 2
½ l cremefraiche 38%
1 spsk vanillesukke
1 spsk citronsaft
Bunde
1½ dl hvedemel
1 dl mandelmel
1 tsk st. kardemomme
2 tsk fintrevet, frisk ingefær
1 tsk bagepulver
10 æggeblommer
4 spsk rørsukker
Kornene fra ½ vanillestang
½ dl rismælk (eller letmælk)
Pynt
2 pærer
vand
citronsaft
1 pose stenfri soltørrede dadler
25 g mørk chokolade (70% kakao)
2 dl piskefløde
Sådan laver du en festlagkage
Creme 1
Blend de tørrede abrikoser med vand og citronsaft. Smag til med honning. Stil cremen til side indtil den skal bruges.
Creme 2
Pisk cremefraiche og vanillesukker op. Tilsæt citronsaften under piskning. Stil cremen til side, indtil den skal bruges.
Bunde
Forvarm ovnen til 170 grader.
Vend mel, mandelmel, kardemomme, ingefær og bagepulver sammen.
Pisk æggeblommer lyse og lette med rørsukker og vanillekorn. Rør mælken i og vend forsigtigt tørstofferne i ægge-mælke-massen.
Læg bagepapir i 3 lagkageforme (diameter 24 cm) og drys bagepapiret med lidt mel. Du kan også tegne 3 cirkler på bagepapir og fordele dejen på 3 plader.
Hæld dejen i forme eller på bageplade. Bag bundene i ovnen 5-8 minutter. Afkøl dem bagefter på en bagerist.
Pynt
Skær pærerne i tynde skiver og fjern kernehuset. læg dem i vand med citronsaft efterhånden, så de ikke bliver mørke. Snit dadlerne meget fint.
Hak chokoladen fint. Pisk fløden til skum.
Læg lagkagen sammen:
Læg 1 bund på et lagkagefad og fordel halvdelen af creme 1 og creme 2 på bunden. Dryp pærerne af og læg lidt pærestykker samt halvdelen af de snittede dadler på. Læg næste bund på og smør resten af de to slags creme på. Drys resten af dadlerne samt et par pærestykker på. Læg den sidste bund øverst og fordel flødeskummet på toppen.
Pynt kagen med resten af pærestykkerne og chokolade.
Skriv et svar