Her er opskriften på hasselnøddestænger. Du får va. 50 kager ud af denne opskrift.
Ingredienser
3½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 æg
2 spsk mælk
2 dl sukker
1 tsk vanillesukker
125 g fintmalede hasselnødder
125 g smør
Til pynt:
1 æggeblomme
50 g høvlede hasselnødder
Fremgangsmåde
Bland mel og bagepulver i en skål. Lav en fordybning i midten og kom æg, mælk og en del af sukkeret i. Bland det sammen til en tyk dej.
Tilsæt resten af sukkeret, vanillesukkeret og de malede nødder. Læg smørret i klatter over og ælt det hele sammen til en smidig dej.
Lad den ligge koldt i mindst ½ time.
Rul dejen ud til fingertykkelse og skær den ud til lange bånd.
Lad dem ligge på bagebordet tæt mod hverandre. Pensl med æggeblomme og drys med høvlede nødder.
Skær båndene i 4-5 cm lange stykker og læg dem på en bageplade.
Bag dem 12-15 minutter ved 200 grader.
Skriv et svar