Man kan lave mange slags lagkager, og med meget forskellig slags indhold. Her er opskriften på en lagkage med jordbær og ananas. Jordbærlagkagen kan du jo f.eks. lave til en fødselsdag.
Ingredienser
Dej
3 æg
250 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
Fyld
½ l vanillecreme
2½ dl piskefløde
6 skiver ananas
100 g friske jordbær
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker til dobbelt volumen. Bland melet godt med bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen. Fyld dejen i en velsmurt springform og bag bunden på næstnederste rille ved 160 grader i ca. 45 minutter.
Løsn den forsigtigt i kanten, tag den af bunden og lad den køle af på en bagerist.
Flæk den kolde kage i to bunde. Pisk fløden og tag lidt fra til pynt. Vend flødeskummet i cremen og kom de skivede jordbær og små stykker ananas i. Bred det ud på bunden. Læg den anden bund over og pynt derpå med lidt flødeskum. Sigt evt. også lidt flormelis på toppen.
Skriv et svar