Her er opskriften på en lagkage med kokos og jordbær.
Ingredienser
Dej til bunde
160 g mel
50 g kokosmel
50 g smør
1 æg
50 g sukker
1 dl kaffefløde
Fyld
300 g optøede eller friske jordbær
8 blade husblas
½ l yoghurt naturel
40 g sukker
2½ dl piskefløde
Overtræk
100 g overtrækschokoladepastiller
Fremgangsmåde
Bland kokosmel og mel. Smuldr smørret i, tilsæt æg, sukker og fløde og ælt dejen godt sammen. Del den i tre og rul hvert stykke ud til en oval bund. Bag bundene på midterste rille ved 210 grader i 10 minutter, til de er lysebrune. Derpå lægges de på en rist for at køle af.
Udblød husblasen i koldt vand i 3 minutter og vrid vandet af. Overhæld den med 2-3 spsk spilkogende vand og rør, til den er smeltet. Pisk fløden og vend den i yoghurten sammen med sukkeret. Kom den smeltede husblas i og vend de skivede jordbær forsigtigt i.
Læg bundene sammen hermed. Smelt chokoladen ved svag varme og overtræk den øverste bund.
Pynt med en klat flødeskum og et par friske jordbær.
Skriv et svar