Her er en dejlig fødselsdagslagkage med banan, æblemos og glasur.
Ingredienser:
3 lagkagebunde
2 dl piskefløde
8 små makroner
2 bananer
2 dl æblemos eller henkogt ananasmos
Til glasur:
2 dl flormelis
1 spsk varmt vand
1 spsk kakao
1 spsk farvet krymmel
Fremgangsmåde:
- Tag papiret af de købte lagkagebunde. Læg den ene bund på et lagkagefad.
- Pisk fløden stiv og knus makronerne med fingrene så der bliver klumper på størrelse med en lille hasselnød.
- Skræl bananerne og mos dem med en gaffel. Rør lidt af flødeskummet i bananmosen. Rør resten i sammen med de knuste makroner.
- Læg æblemos eller ananasmos på den første lagkagebund. Læg den anden lagkagebund over.
- Læg flødeskumsblandingen på den anden bund og læg den sidste lagkagebund ovenpå.
- Rør flormelis sammen med vandet til en jævn glasur. Tag 2 spsk fra og rør kakao i det.
- Fordel den hvide glasur over lagkagen med en paletkniv. Kom klatter af den brune glasur på. Brug en teske. Træk lidt i klatterne med en lille kniv, så kan du lave et sjovt mønster.
- Drys krymmel over til sidst.
Tip: Du kan også putte den brune glasur i en frysepose, hvor du klipper et meget lille hul i det ene hjørne i bunden. Så kan du klemme den brune glasur ud stille og roligt og skrive et eller andet på toppen af lagkagen. Så hvis det er Idas 3 års fødselsdag, kan du skrive: Ida 3 år. Smart.
Skriv et svar