Her er opskriften på en lagkage med mandelbunde, chokolademousse og hindbærcreme. Lagkagen smager rigtig godt og du kan pynte den efter egne ønsker.
Ingredienser
Mandelbunde
7½-8 æggehvider (knap 3 dl)
4 spsk sukker
250 g sukker
125 g flormelis
125 g hakkede mandler
Mørk chokolademousse
200 g mørk chokolade
100 g smør
4 pasteuriserede æggeblommer
4 dl piskefløde
1½ pasteuriserede æggehvider
2 spsk sukker
Hindbærcreme
350 g friske eller optøede hindbær
75 g flormelis
2½ dl cremefraiche (18%)
2½ dl piskefløde
1 stang vanilje
3 spsk flormelis
Fremgangsmåde
Mandelbunde
Pisk æggehviderne stive og tilsæt de 4 spsk sukker lidt ad gangen. Bland sukker, flormelis og hakkede mandler og vend det i æggehviderne. Tegn 4 cirkler eller ovaler (20-22 cm i diameter) på bagsiden af 2-4 stykker bagepapir. Fordel dejen på bagepapiret og smør den ud, så det passer med tegningerne.
Læg bundene på bageplader og bag dem i en varmluftsovn ved 160 grader i ca. 1 time. Lad dem afkøle på en rist. Hvis bagepapiret ikke vil løsne sig, kan man fugte let med koldt vand.
Mørk chokolademousse
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
Rør smørret i. Tilsæt æggeblommerne og stil det til afkøling. Pisk fløden til skum og pisk æggehviderne med sukker til marengs. Vend flødeskum og marengs i chokolademassen.
Hindbærcreme
Vend bærrene sammen med 75 g flormelis. Bland cremefraiche, piskefløde, flormelis og vaniljemarc og pisk det stift med en håndmikser. Vend hindbærrene i cremen.
Sådan samler du lagkagen
Læg de fire bunde sammen med to lag mørk og et lag hindbærcreme og stil kagen koldt minimum 3 timer og gerne til næste dag. Pynt evt. kagen med smeltet chokolade, flødeskum, friske hindbær eller hvad du har lyst til.
Marianne paludan skriver
Hej.
I opskriften til mandelbunde til lagkage med choko og hindbær, står der 4spk. Sukker, samt 250 g. Sukker….. Hvad er den korrekte opskrift?
Haster temmelig meget, da kagen skal være klar Lør. 23/3-13!
Kan i hjælpe?
På forhånd tak
Marianne Paludan;-)
Steffen skriver
Du skal egentlig bruge begge dele… Tag evt. de 4 spsk fra de 250 g. Dem blander du først sammen med æggehviderne, mens du pisker. Derefter tager du og blander resten af sukkeret sammen med mandler og flormelis og blander det hele sammen til sidst.
Carina skriver
Spørgsmål til hindbærcreme (opskriften på mandelbunde med choko og hindbærcreme)
Der står i opskriften at man skal piske massen stift, men selvom jeg har fulgt opskriften og pisket i meget lang tid bliver cremen ved med at være ret flydende.. Hvad kan jeg have gjort galt tænker jeg!?
Ann-Charlott skriver
HINDBÆRCREME: Jeg tror det vil være en rigtig god ide at piske fløden til skum først og dernæst tilsætte cremefraise og de andre ting til hindbærcremen. Det må være en fejl at der ikke står dette.
KAGEBUNDE: Jeg kan faktisk ikke forstå at hver bund skal bage en time på 160 grader?? Jeg har hældt det hele i en springform og givet det 40 min. på 160 i stedet, men desværre bliver bunden så ikke særlig høj, så der bliver ikke fire bunde, men måske tre….
Kirstine skriver
Kan man komme fondant på kagen eller falder den så sammen?
Marianne Buch skriver
Frisk kage med meget fyld, ja pisk fløden stiv, og bag den ved 110 gr. så bliver de perfekte bunde.
johanne skriver
Hej
Jeg kan ikke nå at lave den på dagen. Er det mon muligt at forberede alle delene dagen før, for så at sætte den sammen om formiddagen? Eller bliver bundene bløde, moussen falder sammen, cremen skilder….?
Tak :)
Kamilla skriver
Hej, har et spørgsmål. For hvor Mange personers er den til??? Vh Kamilla
Steffen skriver
Ovenstående opskrift giver en almindelig lagkage. Her er der til ca. 8-10 personer.