Her er opskriften på nogle små pæretærter med karamel. Du får 6 tærter med denne opskrift.
Ingredienser
Dej
75 g smør
75 g cornflakes
75 g sukker
100 g mel
1 æg
Fyld
6 halve pærer (fra dåse)
Karamelcreme
75 g sukker
½ dl pæresaft
2½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
Smør og knuste cornflakes æltes sammen med sukker. Tilsæt melet og arbejd det godt igennem. Saml dejen med ægget. Fordel dejen i velsmurte forme og bag dem på næstnederste rille ved 190 grader i ca. 10 minutter, til tærterne er gyldne. Løsn dem forsigtigt, tag dem ud af formene og lad dem køle af på en rist.
Kom sukkeret på en lille pande og smelt det til karamel. Kom pæresaften i sammen med 1½ dl af fløden og lad det koge for kraftigt blus til en tyk creme.
Fordel pærene i de bagte bunde og kom karamelcremen over.
Pisk resten af fløden til skum og pynt tærterne med flødeskummet.
Skriv et svar