Her er opskriften på en tærte med jordbær og abrikos.
Ingredienser
Dej
150 g mel
125 g smør
25 g sukker
1 knsp salt
1 æggeblomme
Fyld
10 små makroner
1 dåse henkogte abrikoser
200 g friske jordbær
4 blade husblas
Abrikossaften blandet med vand, så der bliver 4 dl
40 g mandelflager
Fremgangsmåde
Smuldr smørret i melet. Rør æggeblommen let sammen med sukker og salt og saml dejen hermed. Smør en tærteform (ca. 26 cm i diameter). Rul dejen ud på et let melet bord og beklæd formen. Tryk dejen godt fast i kanten hele vejen rundt og prik den let i bunden.
Bag tærtebunden på næstnederste rille ved 190 grader i 15-20 minutter, til den er gennembagt og lysebrun. Lad den køle af.
Knus makronerne let og fordel dem på bunden. Læg de halve abrikoser ovenpå og imellem dem skyllede kvarte jordbær.
Udblød husblasen i koldt vand i 4 minutter. Vrid vandet af og overhæld den med lidt spilkogende vand, kun så meget, at den lige smelter. Rør husblasen i abrikossaften og smag evt. til med lidt sukker, inden saften hældes over tærten. Lad den stivne.
Server tærten med iskoldt flødeskum.
Skriv et svar