Her er opskriften på en meget lækker wienerbrødskringle. Du får 2 stænger eller 1 kringle med denne opskrift.
Ingredienser
100 g marcipan
100 g smør
100 g sukker
1 æg
1 portion wienerbrødsdej
50 g rosiner
50 g hakket sukat
1 æg
25 g hakkede mandler
25 g sukker
Sådan bager du en wienerbrødskringle
Rør marcipan, smør sukker og æg sammen til en homogen masse. Rul dejen ud til én meget lang strimmel der er ca. 25 cm bred. Læg dejen hen over en bageplade med bagepapir og fordel marcipanmassen i en bred bane på midten af dejen. Drys med rosiner og sukat. Fold siderne af dejen ind over fyldet uden at de lukker helt til. Form forsigtigt den fyldte dejstrimmel til en kringle der fylder hele bagepladen.
Tænd ovnen på 225° almindelig ovnvarme. Pensl kringlen med æg og lad den hæve 30 min. Pensl én gang til og drys med mandler og sukker. Bag kringlen midt i ovnen i ca. 20 min. Køl kringlen af på en bagerist.
Tips
Dejen kan deles i to-tre stykker og bages som wienerbrødsstænger istedet for.
Skriv et svar