Her har du grundopskriften på dejen til pandekager. Du får dej til ca. 12 pandekager med denne opskrift.
Ingredienser
100 g hvedemel
2 æg
2½ dl mælk
25 g smør
vegetabilsk olie (til stegningen)
Salt
Fremgangsmåde
Sigt melet i en skål, tilsæt æg og 3-4 spsk af mælken og bland det hele godt. Tilsæt lidt efter lidt resten af mælken, så der dannes en flydende dej. Smelt smørret over vandbad, lad det køle næsten helt af og hæld det i dejen. Krydr med salt og pisk et par minutter med et lille piskeris og lad herefter dejen hvilke i mindst 1 time.
Pensl bunden af en stegepande med olie og varm den op. Hæld 2 spsk dej i panden og vip den, så dejen fordeler sig jævnt på overfladen. Bag i 3-4 minutter til undersiden er fast og gyldenbrun. Vend pandekagen med en paletkniv eller spatel og bag den anden side i 2 minutter, til den er gylden.
Lad pandekagen glide af panden og over på en tallerken. Dæk tallerkenen med staniol, så pandekagerne holdes varme. Gentag processen, til al dejen er brugt.
Tip: Hvis man ønsker søde pandekager, erstattes saltet med sukker istedet for.
Her kan du se mange flere opskrifter på pandekager.
Skriv et svar