Her er en opskrift på nogle tynde pandekager. Denne opskrift er vel nok den mest normale opskrift på pandekager der findes. Du får 12 pandekager med denne opskrift.
Ingredienser
4 æg
1 tsk sukker
1/4 tsk salt
75 g hvedemel
3 dl mælk
Smør til bagning
Fremgangsmåde
Pisk æg sammen med sukker, salt og mel. Tilsæt mælk, pisk dejen ensartet og lad den stå ca. 30 minutter.
Rør herefter dejen igennem og hæld den i evt. i en kande.
Smelt smørret til bagning i en lille kasserolle.
Varm panden godt. Kom lidt smeltet smør på, hæld lidt dej på og drej panden hurtigt rundt, så dejen kan løbe ud i en tynd kage.
Vend pandekagen med en paletkniv eller spatel og bag den på begge sider.
Fold pandekagerne sammen en gang og læg dem på et varmt fad eller i ovn, dækket med alufolie.
Serveres lune med frugtmos, syltetøj, gelé, is eller sukker.
Skriv et svar