Her er opskriften på belgiske vafler. Du får 10 vafler ud af denne opskrift.
Ingredienser
15 g gær
1 dl lun mælk
240 g mel
1 æg
20 g brun farin
1 tsk salt
2 tsk vaniljeekstrakt
120 g blødt smør
100 g perlesukker
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i mælken og pisk ægget og lidt af melet i. Drys resten af melet over og lad det stå tildækket i 1 time.
Rør brun farin, salt og vanilje i dejen og tilsæt smørret lidt efter lidt, mens der røres med en håndmikser. Drys dejen med lidt mel, dæk den til og lad den hæve på køkkenbordet i 4 timer.
Slå dejen ned og stil den på køl i 1 time.
Del dejen i 10 stykker og ælt 10 g perlesukker i hver. Lad dejstykkerne hæve i 1 time og bag dem i belgisk vaffeljern i 4 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Server vaflerne lune med flødeskum eller is.
Skriv et svar