Ferskenboller er en god og sjov opskrift. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
500 g små faste ferskner
Melis
2½ dl vand
2 spsk smør
2½ dl hvedemel
2 æg
100 g smeltet smør
1½ dl rasp
3 spsk flormelis
Fremgangsmåde
Skræl og halvér fersknerne og tag stenene ud. Del dem i både og drys med lidt melis. Kog vand og 2 spsk smør op i en tykbundet kasserolle.
Tilsæt melet og rør kraftigt med en træske til dejen slipper bund og kanter.
Tag kasserollen fra varmen og tilsæt æggene et ad gangen under kraftig omrøring.
Form dejen til en rulle inden den er helt afkølet. Skær den i ca. 2 cm tykke skiver. Læg en ferskenbåd på hver skive og rul sammen til en bolle.
Kog 2 l vand op med 1 tsk salt. Læg ferskenbollerne i og kog dem ved svag varme 8-10 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem løbe af.
Rul dem i en blanding af smeltet smør og rasp og sigt til sidst flormelis over.
Skriv et svar