Rigtig lækker frisk dessert
Ingredienser:
Vanilleparfait:
8 æggeblommer
75 g flormelis
½ stang vanille
½ l piskefløde
Jordbæris:
200 g sukker
1 1/4 dl vand
1 spsk citronsaft
4 æggeblommer
1 1/4 dl piskefløde
2 tsk vanillesukker
250 g jordbær
saften fra en halv citron
2 spsk kirsch ( kirsebærbrændevin)
Jordbærpure:
400 g jordbær blendes med saften fra en halv citron og sukker efter smag.
Fremgangsmåde:
Parfaiten:
Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig konsistens.
Pisk fløden let. Del vanillestangen midt over og tag kornene ud.
Vend vanille og flødeskum i æggemassen.
Kom den i en 1½ l form (evt. en plasticskål) og frys den i et par timer.
Udhul parfaiten, skrab den op langs siderne så der er plads til isen.
Is:
Opvarm sukker,vand og citronsaft i en gryde. Det koges i 5-6 min. Imens piskes æggeblommerne sammen.
Hæld den varme sukkerlage i æggeblommerne i en tynd stråle, og pisk hele tiden, til det er en tyk mousse.( ca. 10 min.)
Pisk fløden let og tilsæt vanille. Vend flødeskummet i æggemassen.
Blend jordbærene med citronsaft og kirsch.
Vend også puréen i æggemassen og kom den ind i midten af bomben, og frys derefter ned.
Serveres med jordbærpure.
Skriv et svar