Her er opskriften på desserten karamelbudding. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
6 dl fløde
4 æg
1 spsk sukker
3 smuttede, revne bittermandler eller 2 tsk vanillesukker
Karamel af:
2 dl sukker
2 spsk kogende vand
Til pynt:
Flødeskum af 1-2 dl piskefløde
Høvlet chokolade
Fremgangsmåde
Smelt sukkeret til karamellen i en pande ved svag varme under omrøring. Massen skal være lysebrun. Tilsæt kogende vand. Rør karamellem jævn og hæld den i en varm ovnfast form. Hæld formen så både bund og kanter bliver glaserede. Varm ovnen op til 175 grader.
Kog fløden op. Pisk æg og sukker sammen. Hæld fløden i æggesnapsen under stadig piskning. Smag til med reven bittermandel eller vanillesukker. hæld dejen i formen og bag buddingen i vandbad til den er stivnet, ca. 45 minutter.
Når den er afkølet vendes den over på et serveringsfad og serveres med flødeskum og høvlet chokolade.
Tip: Pas på at karamellen ikke bliver alt for brun, da den så let kan få en bitter smag.
Skriv et svar