Her er en god opskrift på en luftig citronmousse, som er en dejlig dessert. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
2 æg
2 spsk melis
2 tsk vanillesukker
2 dl piskefløde
saft og reven skal af ½ citron
Citronskiver
Overtrækschokolade eller bær
Fremgangsmåde
Slå æggene ud og del hvider og blomme. Rør æggeblommer, melis og vanillesukker let og luftigt.
Pisk fløden til skum og bland den i æggesnapsen. Smag til med reven citronskal og citronsaft. Pisk æggehviderne til et hårdt skum og vend dem i.
Fordel den luftige mousse i portionsglas og garnér, alt efter hvad man kan lide, med citronskiver, høvlet chokolade eller bær. Jordbær smager især godt til citron.
Servér moussen let afkølet og byd evt. vafler til.
Variation:
Erstat citronsaft og citronskal med dybfrossen appelsinsaft. Du kan også godt blande et par spsk fintmalede nødder i, det smager også rigtig godt.
Skriv et svar