Pizza bruger man normalt som hovedret, men her er en udgave som faktisk kan bruges som en dessert. Du får én pizza med denne opskrift.
Ingredienser
1 pizza bund (gerne færdig købt)
2-3 spsk blødt smør
½ tsk kanel
2 spsk sukker
1 dåse små velafdryppede abrikoser
1½ dl pureret abrikosmarmelade
35-50 g reven rå marcipanmasse (evt. bagemarcipan)
Evt. lidt ristede pinjekerner eller mandelsplitter
Fremgangsmåde
Smør pizzabunden med smørret, rørt med kanel og sukker.
Læg abrikoserne på, smør abrikosmarmeladen over, drys marcipanen ovenpå og bag pizzaen ved 225 grader i 7-10 minutter.
Drys evt. med pinjekerner eller mandelsplitter og server med flødeskum, is eller creme fraiche.
Tips
Prøv også pizzaen med tynde æblesnitter, tynde snitter aromatiske pærer, halve udstenede blommer eller andet robust frugt.
Skriv et svar