Her er en dejlig dessert som er perfekt til nytår eller andre festlige lejligheder. Rosen Crème Brûlée serveret med æble-chips. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Crème brûlée
600 ml fløde
2 spsk tørrede rosenblade
½ stang vanille (kornene skrabet ud)
5 store æggeblommer
100 g sukker
Rørsukker til karamellisering
Æble-chips
2 æbler (skåret i supertynde skiver)
100 g flormelis
Fremgangsmåde
Crème brûlée
I en gryde varmes fløde, rosenblade, vanillekorn og -stang op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad væsken trække 10 minutter.
Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret i en skål.
Sigt rosenbladene og vanillestangen fra og hæld den varme fløde i æggemassen, mens der røres kraftigt. Hæld blandingen tilbage i gryden.
Varm cremen op ved meget svag varme og pisk, til cremen er jævn og tyk. Den må ikke koge.
Sigt væsken og kom den ned i 4-6 afkølede ramekiner. Afkøl natten over.
Et par timer før servering drysses crème brûléen med et tyndt lag sukker og sættes i et koldt vandbad med isklumper.
Varm grill-elementet i ovnen op og karamelliser cremen, til sukkeret er gyldent.
Afkøl i køleskab.
Æble-chips
Læg æble-skiverne på en plade, med bagepapir og drys med flormelis. Bag dem i en 100 grader varm ovn i ca. 5 timer.
Brug gerne de sprøde æble-chips istedet for en ske til at spise crème brûléen med.
Skriv et svar