Her er opskriften på savarin. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 dl mælk
30 g gær
2 æg
5 dl hvedemel
125 g smør
2 spsk melis
2 æggeblommer
2 dl frugtlage eller sukkerlage
5-6 spsk rom
friske eller konserverede frugter eller bær
Flødeskum
Fremgangsmåde
Lun mælken og hæld den over den smuldrede gær.
Tilsæt de to hele æg og hvedemelet og rør det hele sammen til en jævn dej. Læg et klæde over og lad dejen hæve i 30 minutter på et lunt sted.
Rør smør og melis luftigt og tilsæt æggeblommerne. Bland gærdejen med smørdejen og ælt det sammen til en jævn og smidig dej.
Fyld en smut og melet randform halvt op med dejen (mindst 2 liter form). Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Varm ovnen til 250 grader. Sæt formen på risten i bunden af ovnen. Bag ca. 15 minutter. Kagen skal være tør når man stikker i den.
Vend den ud af formen, men læg den umiddelbart efter tilbage. Prik den med en gaffel og hæld frugtlage eller sukkerlage, som er smagt til med rom, over. Lad den køle af og tage smag af rommen. Vend atter savarinen ud og fyld den efter smag og behag med frugt eller bær.
Pynt med flødeskum.
Skriv et svar