Her er en dejlig opskrift på en kotelet med skaft grillet i spansk mojo. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 stk. koteletter med skaft
Mojo
2-3 røde peberfrugter (250 g)
½ tsk spidskommen
2 spsk paprika
½-1 rød chili (skyllet fri for kerner)
6 fed hvidløg
Saften af 1 lime
1 tsk fint salt
Tilbehør
2 avocado
1 dl creme fraiche 18%
1 fed hvidløg
Salt og peber
800 g små kartofler
1½ dl salt
Fremgangsmåde
Mojo
Brænd de røde peberfrugter af på grillen eller i ovnen, så de bliver helt sorte. Læg dem derefter i en plastikpose, luk den og lad dem trække lidt.
Nu skulle det være nemt at få det sorte skind af. FJern desuden overskydende saft og kernehuset. Kom de grillede peberfrugter i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Blend derefter med en stavblender til massen er fin.
Kom koteletterne ned i en frysepose og hæld mojoen over. Luk posen og lad dem marinere i minimum 3 timer.
Sæt grillen op, så du har alle kul / briketter i den ene side af grillen. Over kullene kan du så grille direkte og i den anden side grille indirekte.
De mojomarinerede koteletter grilles først ved indirekte varme i ca. 12 minutter. Dernæst på direkte varme i ca. 1-2 minutter på hver side, så de får grillmærker.
Server de grillede koteletter med avocadocreme af avocadoer rørt med creme fraiche smagt til med presset hvidløg, salt og peber.
Dertil saltkogte kartofler, små fine kartofler med skræl kogt i 1 liter vand med groft salt. Kog til de lige er møre og læg dem derefter på grillen ved indirekte varme i ca. 10 minutter.
Skriv et svar