Her er en god opskrift på at bage honningkagemænd eller honningkagekoner.
Ingredienser
150 g honning
150 g brun farin
125 g smør
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødte nelliker
½ tsk stødt kanel
1 tsk hjoretaksalt
500 g hvedemel
2 æg
200 g mørk chokolade
1 dl flormelis
1 spsk citronsaft
Frugtfarve
Fremgangsmåde
Smelt honning, farin og smør ved svag varme og lad det afkøle, til blandingen er lunken.
Bland mel, krydderier og hjortetaksalt i en skål. Pisk æggene let sammen og rør dem i sukkeropløsningen, tilsæt melblandingen og rør dejen godt igennem. Lad dejen hvile i et par timer. Rul ud i ca. 1 cm tykkelse på et melet bord og udstik kagemænd og koner med en udstikker.
Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem på næstøverste rille i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, afkøl kagerne på en bagerist.
Smelt chokoladen i et vandbad, overtræk figurerne og lad chokoladen tørre. Rør flormelis med citronsaft og frugtfarve og dekorer figurerne.
Skriv et svar