Her er opskriften på en hvid julekage.
Ingredienser
100 g mandler
225 g blødt smør
400 g sukker
4 æg
350 g mel
3 tsk bagepulver
2½ dl mælk
Appelsinsmørcreme:
200 blødt smør
120 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
Skal af 1 appelsin
3 spsk appelsinsaft
Overtræk:
2 pasteuriserede æggehvider
120 g sukker
1 dl glukosesirup
1 tsk vaniljeekstrakt
75 g kokosmel
Fremgangsmåde
Blend mandlerne til fint mel og rør smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen og bland mandler, mel og bagepulver. Rør melblandingen i skiftevis med mælken og hæld dejen i en smurt 24 cm springform.
Bag kagen ved 175 grader i 50 minutter og lad den afkøle.
Pisk smør og flormelis lyst og skummende. Tilsæt æggeblommerne, revet appelsinskal og appelsinsaft og rør appelsinsmørcremen godt sammen.
Flæk den afkølede kage i tre bunde og læg dem sammen med smørcremen.
Pisk æggehviderne let stive og kog sukker op med siruppen. Lad sukkerblandingen koge i 1 minut og tag den af varmen. Hæld sukkerblandingen ned til hviderne i en tynd stråle mens der piskes med en håndmikser. Tilsæt vaniljeekstrakten og pisk i 7 minutter.
Smør sukkerglasuren over kagens top og sider og drys med kokosmelet.
Tip: Du kan f.eks. flække kagen, ved at trække et stykke rengjort ståltråd gennem kagen. Det giver et meget jævnt og lige snit.
Skriv et svar