Her er en opskrift på klejner med kanel. Opskriften giver ca. 40 klejner.
Ingredienser
1 æg
60 g sukker
1 tsk revet citronskal
75 g smør
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
250 g mel
2 spsk fløde
Palmin til kogning
2 tsk kanel
1 spsk sukker
Fremgangsmåde
Rør æg og sukker med citronskal. Bland det blødgjorte smør i massen og rør, til dejen bliver sej.
Bland mel, salt og kanel i dejen og ælt det i sammen med fløden. Lad dejen hvilke koldt i 1 time.
Rul dejen ud i ca. 5 mm tykkelse og skær dejen ud i firkanter på 4 x 8 cm.
Skær et snit i hver firkant og vrid klejnerne ved at trække den ene ende af kagen halvvejs igennem snittet.
Varm palminen i en gryde. Palminen har den rette temperatur, når den syder omkring enden af en tandstikker.
Kog klejnerne i palminen, til de er gyldne, og lad dem køle af på et stykke fedtsugende papir.
Drys klejnerne med en blanding af kanel og sukker og server.
Tip: Pas på der ikke er overskydende mel på klejnerne inden kogningen. det branker og smager ikke godt. Børst det godt af. Du kan også rulle dejen ud på noget bagepapir, istedet for på et meldrysset bord. Brug evt. 2 stykker bagepapir.
Skriv et svar