Æbleflæsk er der mange der spiser til juletid. Her er en god opskrift på hjemmelavet æbleflæst med 2 slags flæsk.
Ingredienser
8 skiver magert svinebryst (knap 1 cm tykke)
2 rødløg
5-6 store æbler med god syre (f.eks. Belle de Boskoop)
8-12 skiver god bacon
4 kviste timian
½-1 spsk smør
2-3 spsk sukker
1-1½ tsk vineddike
salt og peber
Fremgangsmåde
Drys skiverne af svinebryst med lidt salt på begge sider og lad dem trække i en ½ times tid.
Pil løgene og skær dem i tynde både.
Skyl æblerne, skær dem i halve, fjern blomsterne, stilk og kernehuse, men lad skrællen være. Skær æblerne i tykke både.
Skær baconskiverne og læg dem på en kold og stor stegepande. Sæt panden over på moderat varme og steg dem langsomt sprøde i eget fedt. Tag baconskiverne af panden og lad dem dryppe af på køkkenrulle, læg dem på et fad og hold dem lune i ovnen ved 75 grader.
Dup kogeflæsket tørt med køkkenrulle og læg skiverne på panden i resten af baconfedtet. Læg et par af timiankvistene ved og sæt panden over moderat varme. Lad flæsket stege langsomt, til det er sprødt og brunt på begge sider. Vend stykkerne flere gange undervejs. Hæld evt. fedt fra i en skål undervejs. Lad flæsket dryppe af på køkkenrulle og hold det lunt i ovnen.
Kom æbler og løg på panden og lad dem stege i fedtet fra de to slags flæsk.Tilsæt evt. lidt smør, hvis der mangler fedtstof. Hold æbler og løg i konstant bevægelse i 1-2 minutter. Tilsæt sukker, vineddike, resten af timianen samt salt og peber. Ved det godt rundt og lad det simre blidt i 7-10 minutter på lav varme. Vend forsigtigt rundt i det ind imellem.
Skriv et svar