Ovnstegt roastbeef af tyndsteg med syltede bløde løg er et godt og frisk pust til julefrokosten eller andre frokoster.
Ingredienser
700-800 g oksekød skåret fra den tynde ende af tykstegsfileten
1 spsk smør
salt og peber
Fremgangsmåde
Bed slagteren om at snøre kødet til en roastbeef.
Brun omhyggeligt stegen på alle sider i smør på en stegepande eller i en lille stegegryde.
Lad den hvile en halv times tid på et fad.
Drys den med salt og rigeligt peber på alle sider.
Læg den tilbage i gryden eller i et lille ildfast fad og stik et stegetermometer i stegen. Stik det oppe fra og ned og stik så dybt at spidsen af spiddet stopper lidt under centrum af stegen.
Sæt gryden med stegen og termometeret ind i en 200 grader varm ovn.
Lad den stege til en centrumtemperatur på 58-60 grader (alt efter hvor rød den skal være). Det tager ca. 20-25 minutter.
Tag stegen ud og lad den blive kold. Gem sky, der samler sig i fadet, til løgene.
Se her hvordan du laver syltede bløde løg.
Skriv et svar