Cognac trøfler er gode til jul. Her er en opskrift som giver ca. 45 stk. cognac-trøfler.
Ingredienser
300 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
½ dl cognac
50 g smør
høvlet, lys chokolade til pynt
Fremgangsmåde
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad.
Kog fløden og hæld den i den smeltede chokolade ad flere gange.
Tilsæt derefter cognacen og smørret, som er skåret i tern.
Rør massen helt jævn og lad den køle lidt af.
Beklæd et lille fad på 15×28 cm med husholdningsfilm og hæld massen i fadet.
Afkøl trøffelmassen natten over, vend den ud på et stykke bagepapir, befri den for filmen og skær den i firkanter på 3×3 cm.
Tril firkanterne til kugler og rul dem i chokoladespånerne.
Kom evt. kuglerne i små konfektkapsler.
Skriv et svar