Her er opskriften på hvid chokolade-citrontrøffel. Du får ca. 30 stk. med denne opskrift.
Ingredienser
180 g hvid chokolade
75 g usaltet smør
½ dl piskefløde
Nogle dråber citronolie
Overtræk
Hvid smeltet og tempereret chokolade
Evt. hakkede nødder
Hakket hvid chokolade
Striber af mørk/hvid chokoladee
Grønne usaltede pistacier
Fremgangsmåde
Smelt smør, chokolade og fløde sammen over vandbad og lad det afkøle.
Rør så de få dråber essens i, alternativt kan bruges nogle dråber appelsinlikør. Lad massen afkøle og stivne i nogle timer.
Tril så kugler af massen, mens du jævnligt køler dine hænder i isvand, så chokoladen ikke smelter. Hvid chokolade er noget sværere at arbejde med.
Dyp i hvid chokolade og evt. i hakkede nødder eller i hakket hvid chokolade, eller overtræk med hvid eller mørk chokolade og “modsatte” striber. Man kan også komme trøffelmassen i en sprøjtetylle og toppe den op i små forme.
Skriv et svar